Zpět na články

Péče o pleť při dlouhých letech

Jak pečovat o pleť na palubě letadla

Od vysněné dovolenkové destinace vás dělí dlouhý let? Obáváte se, že suchý vzduch v kabině vysuší vaši pokožku? Nevíte, jestli se můžete nalíčit? Poradíme vám, jaké přípravky jsou nejvhodnější a jak o pleť během letu pečovat. Z letadla vystoupíte svěží a v plné kráse.

S kosmetikou na palubu?

Kosmetiku do příručního zavazadla bez obav přibalte, ale musíte se řídit pravidly pro přepravu tekutin. Do letadla vás pustí jen s lahvičkami o objemu maximálně 100 ml, umístěnými do jednoho uzavíratelného sáčku o objemu ne větším než 1 litr. Ten seženete většinou přímo na letišti.

Váš oblíbený přípravek není k dispozici v cestovním balení? Pořiďte si sadu prázdných lahviček a krabiček v praktickém pouzdru a jednoduše do nich odeberte potřebné množství.

Odlíčit, pozor, teď

Pohodlnější je vůbec se před letem nemalovat, ale pokud jedete na letiště rovnou z práce, rozhodně nezapomeňte odličovací ubrousky. Proč? Během dlouhého letu bude potřeba pleť hojně opečovávat a to přes make-up nejde. Řasenka v kombinaci se suchým vzduchem zase může podráždit vaše oči, a vy tak na konci letu budete vypadat jako nevyspalý králík.

Když už jsme u ubrousků, kupte si i jedny antibakteriální. Použijte je před aplikací jakéhokoli přípravku, abyste si na obličej sahaly jen čistýma rukama.

Zahalte se do mlhy

Ne, nezbláznili jsme se. Termální voda ve spreji, někdy také označovaná jako mlha, je na cestách nepostradatelným pomocníkem. Rozprašte ji na obličej a krk po odlíčení a také kdykoli během letu. Vody mají různé složení a zpravidla jsou bohaté na minerály, které dokážou pleť zklidnit. Poskytnou vaší pokožce potřebnou hydrataci, osvěží a rozzáří.

Pitný režim na palubě

Dobře uděláte, když si pitný režim srovnáte do latě už pár dní před odletem. Dostatečně zavodněné tělo zvládne všechno snáze. Aby na vás let zanechal co nejmenší následky, vynechte nabízenou kávu a černý čaj. Odolejte také alkoholu. Může sice uklidnit nervozitu z létání, odvodňuje ale organismus. Dejte přednost vodě a bylinkovým čajům. Pijte rovnoměrně po celou dobu letu.

Spánek pro krásu

Letadlo není zrovna nejpohodlnější místo, ale zkuste usnout aspoň na pár hodin, vaší pleti to prospěje. Chcete-li využít prospaný čas na maximum, aplikujte pleťovou masku. Nebojte, nemusíte děsit spolucestující podivně vonící zelenou hmotou. Dnes už jsou k dostání speciální noční masky, které po nanesení zprůhlední, a nikdo tak nic nepozná. A co víc, nemusí se smývat! Poohlédněte se po vzorečcích, je to ideální cestovní velikost.

Krémujte a olejujte

Po probuzení se opět osvěžte termální vodou a naneste hydratační krém nebo olej. Dejte přednost ozkoušenému přípravku. To poslední, co byste namáhané pokožce chtěly způsobit, je podráždění nebo alergická reakce. Nezapomeňte si před aplikací otřít ruce antibakteriálním ubrouskem.

Přistáváme, líčidla připravit

Letadlo se chystá na přistání? Čas vytáhnout líčidla – snad nebudou moc velké turbulence. Zopakujte rituál termální voda – hydratační krém a pak naneste BB krém nebo lehký make-up. Pokud se vám nepodařilo usnout, kruhy pod očima zamaskujte korektorem. Tvářím dopřejte trochu barvy a rty zvýrazněte leskem nebo rtěnkou. S řasenkou se zaměřte na horní řasy dál od očí, abyste je nepodráždily.

Gratulujeme, jste v cíli! Dlouhý let je za vámi a teď můžete konečně zamířit vstříc zážitkům a odpočinku. Bez jaké kosmetické vychytávky se v letadle neobejdete vy? Napište nám do komentářů!

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Dejte sbohem kruhům pod očima!

Dejte sbohem kruhům pod očima!

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách