Zpět na články

I suchá pleť může v zimě zářit

Jednoduché tipy pro účinnou zimní péči o suchou pleť

Zima dokáže suchou pokožku pořádně potrápit. Venku pleť vystavujeme ledovému větru, v místnostech klimatizaci a topení. Mění se vaše tvář s příchodem chladných dnů v zarudlé struhadlo? S našimi tipy ji dokážete ochránit a užít si i tu nejmrazivější zimu bez starostí.

Nebojte se peelingu

Vyhýbáte se peelingu jako čert kříži, protože přeci zbavuje pleť ochranné vrstvy? Nemusí to být pravda. Naopak. Pokud ho budete provádět chytře, umožní hydratačním krémům dostat se hlouběji a účinněji tak pleť vyživit. Volte nepěnivé přípravky s velmi jemnými částečkami a peeling si dopřávejte maximálně jednou týdne.

TIP: Kokosový, olivový nebo avokádový olej jsou skvělí kosmetičtí pomocníci. Fungují jako balzám na rty, součást peelingu nebo masky, ale suché pleti pomáhají i zevnitř.

Koupel raději vynechte

Mmm, přišli jste promrzlí domů a teď byste si dali horkou koupel? Je to jedna z nejhorších věcí, kterou své suché pokožce můžete udělat. Dlouhý pobyt v horké vodě připraví kůži o její přirozené oleje a sebelepší tělové mléko to nespraví. Dejte přednost krátké sprše a raději se zahřejte třeba čajem.

Pijte, i když nemáte žízeň

V horkých letních dnech je mnohem snazší dodržovat pitný režim. Zapomínat byste na něj ale neměli ani v chladném počasí. Nechce se vám pít studená voda? Zkuste ovocné čaje, třeba se špetkou skořice. Slabý zelený čaj s citronem také neuškodí. A co taková domácí polévka? Poslouží jako lehký oběd, prohřeje a dodá potřebné tekutiny. Přidejte do jídelníčku také zeleninu bohatou na vodu, například okurku.

Tuky jsou prospěšné zvenku i zevnitř

Kokosový, olivový nebo avokádový olej jsou skvělí kosmetičtí pomocníci. Fungují jako balzám na rty, součást peelingu nebo masky. Na suchá kolena a lokty není nic lepšího. Kvalitní tuky ale pomáhají pleti i zevnitř. Přidejte do jídelníčku ryby, vejce a výše zmíněné oleje. Odměnou vám bude rozzářená pleť i zdravé srdce.

Užijte si noční lázně

Ne, nezbláznili jsme se. Nemusíte nikam jezdit, stačí na noc použít všechny ty výživné krémy a masky, na které pravidelně zapomínáte. Namažte ruce, chodidla, zhrublá kolena a lokty, navlékněte ponožky a bavlněné rukavice. Možná nebudete zrovna sexy, ale během spánku dopřejete tělu královskou péči a ráno vstanete s tou nejjemnější pokožkou.

Spěte (jako) v bavlnce

Když už jsme u noční péče, zamyslete se také nad tím, v čem spíte. Je zbytečné pokožku dráždit hrubými nebo kousavými látkami. Taková povlečení a pyžama vykažte ze své postele a nahraďte je měkkou bavlnou nebo bavlněným flanelem.

Proplouváte zimou s úsměvem na tváři a s pletí ve skvělé kondici? Podělte se s ostatními čtenáři o své osvědčené metody!

 

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Regenerujte pokožku během spánku
HYDRATACE A VÝŽIVA

Regenerujte pokožku během spánku

Jak správně čistit pleť
ČIŠTĚNÍ PLETI

Jak správně čistit pleť

Suchá pleť – 5 nejčastějších mýtů
HYDRATACE A VÝŽIVA
SUCHÁ A CITLIVÁ PLEŤ

Suchá pleť – 5 nejčastějších mýtů

Co způsobuje, že je naše pleť citlivá?
SUCHÁ A CITLIVÁ PLEŤ

Co způsobuje, že je naše pleť citlivá?

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách