Zpět na články

Večerní péče o pleť

Proč je večerní péče o pleť důležitá?

Během dne je naše pokožka vystavena mnoha škodlivým vlivům: nečistotám ovzduší i pracovního prostředí, UV záření a opakovanému střídání teplot, které je výrazné zejména v zimních měsících. V noci si pokožka potřebuje odpočinout a regenerovat se a my její obnově můžeme napomoci správnou večerní péčí.

Večerní rituál

Základem večerní péče o pleť je důkladné a šetrné čištění. Ať už použijete čisticí mléko, gel, nebo micelární vodu, vždy si vybírejte podle svého typu pleti. Při čištění nezapomínejte ani na dekolt. Dokonale vyčištěná pleť je lépe připravena absorbovat aktivní látky nočních krémů, které jsou speciálně vyvinuté pro regeneraci a reparaci pleti.

V čem jsou noční krémy jiné?

Přípravky určené na noční péči o pleť bývají zpravidla mastnější a hutnější než denní krémy. Jsou výživnější a obsahují jiný podíl aktivních látek než přípravky určené na den. Existují i ​​ingredience, které se používají pouze v noční péči – jde o aktivní látky, jejichž účinnost se zmenšuje, když jsou vystaveny slunečnímu světlu. Jiné ingredience, jako například retinol, mohou v kombinaci se slunečním světlem vést ke zvýšené citlivosti pokožky, až k podráždění. Noční krémy, samozřejmě, neobsahují UV filtr.

„Práce v prašném, suchém či klimatizovaném prostředí vyžaduje při stejném typu pleti důkladnější péči, protože může rychleji dojít k podráždění pokožky.“

Jak si vybrat ten pravý?

Noc je čas, kdy probíhají přirozené regenerační procesy v pokožce v nejvyšší míře. Vhodný noční krém dokáže tyto procesy podpořit. Při výběru noční péče musíte vzít v úvahu několik faktorů. V první řadě svůj typ pleti a případné problémy pleti, které chcete řešit, a v neposlední řadě svůj věk. Během puberty dochází ke zvýšené tvorbě mazu, postupně s věkem se ale struktura pokožky mění a metabolické procesy v buňkách se začínají zpomalovat. Zvyšuje se úbytek vody, pružnost pleti klesá a mohou se tvořit hyperpigmentace. Tehdy je třeba podpořit přirozené regenerační schopnosti pokožky péčí s obsahem retinolu, vitaminu C nebo kyseliny hyaluronové, která má skvělé hydratační vlastnosti. Pokud je vaše pokožka spíše suchá a má tendenci se loupat, sáhněte po bohatších krémech s obsahem arganového nebo jojobového oleje, případně bambuckého másla.

Další faktory

V úvahu byste měli vzít i prostředí, kde trávíte nejvíce času, své zaměstnání. Práce v prašném, suchém či klimatizovaném prostředí vyžaduje při stejném typu pleti důkladnější péči, protože může rychleji dojít k podráždění pokožky. Z uvedeného vyplývá, že neexistuje přípravek, který by svým složením vyhovoval každému. Použití přípravků noční péče o pleť je přísně individuální, ať už jde o séra, koncentráty, či krémy. Ať už si vyberete jakýkoli, mějte na paměti, že jeho efektivitu nejlépe podpoříte zdravým a dostatečně dlouhým nočním spánkem.

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách