Zpět na články

Tipy, jak nastartovat metabolismus před příchodem jara

Tipy, jak nastartovat metabolismus před příchodem jara

Jaro začíná po dlouhé zimě klepat na dveře… Než na vás padne jarní únava, předejděte jí pomocí pár jednoduchých triků, které zaručeně nastartují váš metabolismus, oživí vaši pleť a udrží vás v dobré psychické i fyzické kondici.

Každý metabolismus se vyrovnává s příchodem jara jinak. Vše záleží na mnoha faktorech, jako jsou například stravovací návyky a dostatek pohybu a spánku, ale jednu z největších rolí tu hrají vaše genetické dispozice. Budete-li však dodržovat těchto pár základních rad, rozhodně se budete cítit svěžejší a lépe připravení na jarní radovánky.

1. Voda, voda, voda

Dodržujte pitný režim. Největší nešvar, kterého se během zimy dopouštíme, je, že zapomínáme pít. Dostatek vody je přitom jedna z nejdůležitějších podmínek dobrého zdraví. Studie prokazují, že již půllitr vody po ránu pomůže nastartovat metabolismus na celý den. Dostatečný přísun vody během dne vám zaručí lepší hydrataci pokožky, rozzáří ji a pomůže zahnat únavu.

[insert_quote text=“Zkuste si najít alespoň dvakrát týdně čas na hodinu jógy nebo pilates. Nejenže se po cvičení budete cítit fantasticky, jóga a pilates působí také pozitivně na krevní oběh.“]

Pleť se vám poděkuje také za hydrataci zvenčí kvalitním hydratačním krémem. I péči o pokožku celého těla můžete rozšířit o hydratační prostředky, které ji zvláční a pomohou ji chránit.

2. Více jídel za den

Rozdělte si jídlo na vícero menších porcí, které budete jíst po celý den. Tím udržíte metabolismus stále v chodu a nebudete jej podřizovat výkyvům. Díky tomu si budete také udržovat stálou hladinu cukru. Časté jedení malých porcí vám také pomůže se vyvarovat náhlým záchvatům hladu či chuti na sladké.

3. Zelenina a ovoce, vitaminy

Během zimy také často zapomínáme jíst dostatek ovoce a zeleniny. Je načase je zase zahrnout do jídelníčku a dodržovat zlaté pravidlo několika porcí denně. Ideální je začít ovocem ke snídani a dopoledne, kdy je metabolismus nejvíce nastartován a nejlépe si poradí se zpracováním glukózy. Konzumace zeleniny v odpoledních hodinách a večer pomáhá také pročišťovat organismus a nezatěžuje jej přes noc složitým trávením. Ráno se pak probudíte daleko svěžejší.

4. Protáhněte se!

Zařaďte do svého cvičení cviky, které vás posílí a protáhnou. Zkuste si najít alespoň dvakrát týdně čas na hodinu jógy nebo pilates. Nejenže se po cvičení budete cítit fantasticky, jóga a pilates působí také pozitivně na krevní oběh. Pomáhají tak nastartovat správné fungování orgánů a zlepšují stav pokožky.

5. Spánek

Spánek je ze všeho nejdůležitější. Každému stačí rozdílné množství spánku, ideálním cílem by ovšem mělo být osm hodin spánku denně. Čím kratší dobu spíme, tím větší je to nápor pro náš organismus, který se nestíhá zregenerovat. Dlouhodobý nedostatek spánku negativně ovlivňuje zdravé fungování organismu a může být příčinou nezdravé hladiny cukru v krvi či hromadění podkožního tuku.

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách