Zpět na články

Můj všední den s citlivou pletí

Můj všední den s citlivou pletí

Nahlédnutí do života „citlivky”

Znáte ten pocit, když se probudíte a okamžitě víte, že je něco špatně? Stává se mi, že otevřu oči a cítím, že mám slabá víčka. Ne proto, že bych málo spala, ale proto, že mi opět nesedl odličovač očí (link for Mixa eye make-up remover) a vysušil víčka tak, že jsou nepříjemně napjatá. Mám totiž citlivou pokožku na obličeji i na rukou a musím si dávat dobrý pozor, jakou kosmetiku použiju v podstatě na kteroukoli část těla.

Když se ráno podívám s těžkými víčky do zrcadla, nepřekvapí mě, že mám pleť v okolí očí trochu zarudlou a dokonce se i olupuje. Odličovač, kterým jsem si včera večer odlíčila make-up v okolí očí, mi očividně nesedl. Vzhledem k tomu, že jsem ho použila už asi třikrát, myslela jsem, že ho má pleť dobře snáší. Při použití se mi zdál příjemný, a tak jsem doufala, že mám nového kosmetického favorita. Bohužel, opět jsem se spletla… Někdy se stává, že se podráždění projeví až po několika použitích.

Kdo má citlivou pleť jako já, dobře ví, jak je těžké najít tu správnou kosmetiku, kterou pleť přijme bez problémů. Některé produkty způsobují přílišné vysušování, jiné vyvolávají zarudnutí. V horším případě se objeví dokonce vyrážka nebo alergie, která zmizí až po několika dnech. Už jsem musela vyhodit nebo darovat tolik kosmetických produktů, od krémů na ruce i na pleť přes tělová mléka a odličovače až po čisticí pleťová mléka a tonika.

Některé produkty jsem si naopak oblíbila a nedám na ně dopustit. Třeba micelární voda, která je přímo určená pro citlivou pleť, je nutnou součástí mé každodenní péče. Bez ranního a večerního čištění jemnou a zároveň účinnou micelárkou se neobejdu. Po ranním čištění micelárkou nanáším hydratační krém. Ráda zkouším produkty od různých značek, a tak používám vždy po pár týdnech jiný krém. Ovšem pokud se mi na pleti zrovna neobjeví známky podráždění, to se pak musím krému zbavit po pár použitích, někdy i okamžitě po otestování. Nevím, jak to máte vy, ale nejcitlivější oblastí mého obličeje je okolí očí a rtů, tam se podráždění projeví nejvíce.

Znovu se podívám do zrcadla na svá zčervenalá víčka. Chvíli bude trvat, než se toho zbavím. Pro tyhle případy mám v záloze velmi jemný krém speciálně určený pro citlivou pleť. Kdybych totiž na víčka nanesla obyčejný krém, podráždění by se ještě zhoršilo. Ráda zkouším různé značky, ať už jde o krémy, mléka, tonika, odličovače, nebo třeba čisticí gely a tonika. Ale když jsem v úzkých, spoléhám se na produkty, na kterých je přímo deklarováno, že jsou určené pro citlivou pleť. Jejich složení je jemné, nedráždivé. Nemusím se bát, že po jejich použití pleť zčervená nebo se nepříjemně vysuší a napne. Bez speciální kosmetiky, stejně jako bez mé oblíbené „micelárky pro citlivky“, už si svou kosmetickou výbavu nedokážu představit. Až půjdu dnes z práce, nesmím zapomenout skočit koupit nový odličovač. Podívám se do drogerky, jestli se neobjevil nějaký nový, určený přímo pro citlivou pleť…

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Problémy se začervenáním pleti
ZAČERVENALÁ PLEŤ

Problémy se začervenáním pleti

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách