Zpět na články

Micelární voda – jak funguje?

Micelární voda – jak funguje?

Praktický pomocník v péči o pleť

Micelární voda je dnes velmi oblíbeným a zároveň praktickým pomocníkem v péči o pleť. Dokonale ji očistí od zbytků make-upu a jiných nečistot a je ideální na konečné vyčištění pleti.

Zázračné micely

Co jsou to vlastně micely? Jedná se o mikroskopické olejové molekuly, které jsou dobře rozpustné ve vodě. Mají nejčastěji kulatý tvar. Po nanesení na pokožku tyto částice na sebe navážou nečistoty, přičemž na povrchu zanechávají vodu. Micelární voda tak dokáže čistit pleť velmi jemně – nedochází k porušení kožní bariéry a pokožka není vysušená, ale ani mastná.

Vlastnosti micelární vody

Micely jsou jemné, ale zároveň čistí pleť důkladně. Micelární vody tak pleť nedráždí, právě naopak – pomáhají udržovat její rovnováhu. Lze je aplikovat na celý obličej, včetně okolí očí. Po použití není nutné oplachovat obličej vodou ani není nutné použití jiného přípravku. Na voděodolné přípravky se ale doporučuje nejdřív použít přípravky určené k odlíčení a následně dočistit pleť micelární vodou. Micelární voda je vhodná pro všechny typy pleti, včetně pleti citlivé. Neobsahuje alkohol, mýdlo, parfémy, barviva a obvykle ani parabeny nebo jiné dráždivé látky, proto nezpůsobuje alergické reakce. Je také vhodná po ošetření laserem a po chemickém peelingu.

Princip všech micelárních vod zůstává stejný, liší se jenom složením a přídavnými látkami. Dnes je na trhu řada druhů určených pro specifické potřeby různých typů pleti, doufáme proto, že i vy si vyberete.

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Můj všední den s citlivou pletí

Můj všední den s citlivou pletí

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách