Zpět na články

Jarní tipy pro zdravou pleť

 Aby vaše pokožka znovu zářila zdravím

Jaro je obdobím očisty a nových začátků, proto si lidé vybírají jarní měsíce k očistě nejen organismu, ale také pleti. Vaše kosmetická rutina určitě uvítá malé jarní čištění.

Jarní čištění

Možná si ani neuvědomujete, jak náročné je zimní období pro vaši pleť a co všechno musela vytrpět. Vaše pleť po zimě pravděpodobně není v nejlepší kondici, protože zejména suché zimní období příliš nenapomáhá tomu, aby pleť zářila a vypadala skvěle.

Většina z nás už je naučená používat tělová mléka, která pokožku vyživí, ale s oteplováním a odkládáním vrstev oblečení musíme navíc zintenzivnit péči o místa, jako jsou lokty, kolena a chodidla.

Dobrou zprávou pro ty z nás, kteří jsme zimní péči o pokožku podcenili, je to, že za kvalitní přípravky nemusíme utratit měsíční výplatu. Stačí začít používat kvalitní produkty k péči od hlavy až k patě a do léta bude pleť zářit zdravím.

Peeling

Odstranění staré kůže je prvním předpokladem pro zdravě vypadající pokožku. Ale pozor, přípravky, které používáte na tělo, nejsou vhodné na peeling obličeje. Pokožka obličeje je daleko citlivější, proto použijte produkty s menšími částicemi. Peeling je vhodný používat 2x až 3x týdně, není vhodné drhnout pokožku každý den, protože by mohlo dojít k podráždění a poškození.

Hydratace

Po odstranění staré kůže je velmi důležité pokožku hydratovat a navrátit jí ztracenou elasticitu. Při výběru tělového krému se v zimě zaměřte spíše na hutnější krémy, s jarním počasím můžete do své zásoby kosmetiky zařadit lehčí tělové krémy a mléka. K hydrataci pokožky obličeje vybírejte krémy určené přesně pro svůj typ pleti. Pokud máte mastnější pokožku, používejte především lehké krémy s nemastným složením. Pokud vaše pokožka naopak již ztrácí elasticitu, sáhněte po produktech mastnějších.

Pleťové masky

Správný výběr pleťové masky může urychlit vaši jarní očistu. Podpořte regeneraci pokožky pomocí čerstvých surovin, které čistí a hydratují a z nichž si vyrobíte masku, kterou na pleť budete aplikovat jednou týdně. Uvidíte ten rozdíl.

Nikdy nepodceňujte sílu slunce

Jarní sluneční záření je intenzivnější, než si mnozí z vás myslí, a protože je pokožka po zimě velmi světlá, nesmíte zapomínat na ochranu. Vybírejte denní krémy s ochranným faktorem minimálně 15. Mezi přírodní filtry, které fungují jako lapače volných radikálů, patří například bambucké máslo, avokádový olej a kokosový olej. Tyto oleje napomáhají tomu, aby pokožka zůstala nadále zářivá a mladá.

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Jarní únava není mýtus

Jarní únava není mýtus

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách