Zpět na články

Jak správně pečovat o citlivou pleť?

Ideální denní péče o citlivou pokožku

Denní péče o citlivou pokožku obličeje a těla je často složitým úkolem. Důkladné a šetrné čištění a správná péče však pomáhají zachovat zdraví vaší pleti. U lidí, kteří mají citlivou pleť, se můžou střídat období zhoršení a zlepšení, přičemž jednotlivá období se nemusí objevovat pravidelně.

Suchá a podrážděná kůže je následkem porušení lipidové bariéry, jejímž úkolem je udržovat pružnost a vlhkost pokožky. Kvalitní kosmetické výrobky, které jsou určeny pro péči o citlivou pleť, mají určitá specifika. Jejich úkolem je optimalizace a prodloužení tzv. období klidu. Jestliže jsou vybrány správně, podle vašeho specifického typu a aktuálního stavu pleti, můžou chránit pleť obličeje, pokožku těla i hlavy.

Specifika kosmetiky určené na citlivou pleť:

– neobsahuje látky, které můžou být potenciálním alergenem

– posiluje přirozenou obranyschopnost kůže

– chrání pleť před stárnutím

– obnovuje pružnost pleti

Každodenní péče o pleť obličeje

O svoji pleť byste měli pečovat pravidelně dvakrát denně – ráno a večer. Konkrétní podobu péče přizpůsobte specifickým potřebám a stavu své pleti.

Ranní péče

Používejte přípravky na obličej, jež pokožku nevysušují. Vyhýbejte se mýdlům, pleťovým vodám a čisticím gelům, jež obsahují alkohol. Nejdříve pleť vyčistěte pleťovým mlékem a pleťovou vodou. Ranní péči doplňte hydratačním krémem, případně krémem s UV filtrem a očním krémem. Dopřejte si také zvláštní péči, například sérum. Pokud to vaše pleť vyžaduje, hydratujte ji podle potřeby i přes den.

Večerní péče

Důkladně očistěte pleť čisticím mlékem, gelem nebo micelárni vodou. Pro výživu, podporu a regeneraci během spánku naneste krém nebo sérum určené na večerní použití. Nezapomeňte na oční krém na citlivou oblast kolem očí. Občas doplňte péči použitím pleťových masek a peelingů podle typu pleti.

Péče o pokožku těla

Používejte tělovou kosmetiku určenou k péči o tělo a pravidelně pokožku promašťujte. Upřednostňujte sprchování před koupáním a používejte šampony a sprchové gely určené pro citlivou kůži, které nedráždí a nevysušují. Nezapomínejte ani na prací prášky, protože svědění, pálení nebo tvorba puchýřků na těle můžou být příznaky alergie na prací prostředky.

 

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách