Zpět na články

Jak na krásnou a hydratovanou pokožku

Jak často dopřát pokožce hydratační péči?

Výkyvy počasí mohou dát naší pokožce někdy pořádně zabrat. Pokud chcete mít krásně vláčnou a hydratovanou pokožku po celý rok, pravidelné používání hydratační péče je přímo nezbytností. Víte ale, jak často a kdy hydratační krém nebo mléko aplikovat? Přečtěte si naše tipy.

Řiďte se svým typem pokožky

Vhodná frekvence hydratační péče závisí především na vašem typu pokožky. Pokud máte velmi suchou pokožku, budete pravděpodobně potřebovat daleko víc hydratace než lidé s normálním nebo smíšeným typem pleti. Bez ohledu na typ pleti ale existují přes den určité časy, kdy jakýkoliv typ pleti hydrataci ocení.

Hydratace po koupeli

Nejlepší čas pro hydrataci pokožky je po koupeli, holení nebo použití peelingu. Holení i peeling totiž odstraňují z vaší pokožky odumřelé buňky a s nimi i přírodní oleje, které pokožku hydratují. Hydratační krémy mohou pokožku chránit, dokud se vaše pleť neznormalizuje.

„Hydratace je důležitá i při méně častých činnostech, jako je cestování letadlem, kde je velmi suchý vzduch, a proto se pokožka velmi rychle vysuší.“

Pokud se koupete nebo sprchujete každý den, vaše pleť bude potřebovat kvalitní hydrataci po každé koupeli. Místo toho, abyste si celé tělo vydrhli ručníkem, pouze se jemně osušte a ještě na vlhkou pokožku aplikujte hydratační péči, která ve spojení s vodou hydratuje pokožku daleko lépe a na delší dobu.

Nezapomínejte na ruce

Možná ještě víc než pokožka těla potřebují pravidelnou hydrataci vaše ruce. Hydratační krém na ruce můžete používat podle potřeby i několikrát za den. Pokud máte citlivou pokožku, používejte šetrná mýdla a promazávejte si ruce i po každém mytí rukou.

Hydratace je důležitá i při méně častých činnostech, jako je cestování letadlem, kde je velmi suchý vzduch, a proto se pokožka velmi rychle vysuší. Pokud aplikujete extra výživný krém noc před letem, zvládne vaše pokožka tento nápor daleko snáz. Další věc, která může mít velký vliv na vysušení pokožky, je plavání. Proto se osprchujte ihned po opuštění bazénu a aplikujte hydratační péči na pleť i pokožku celého těla.

A co vy? Daří se vám udržet dobře hydratovanou a krásně jemnou pokožku po celý rok? Prozraďte nám své tajné tipy na pečující rituály v komentářích.

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách