Zpět na články

Hydratace: tajemství krásné pleti

Hydratace: tajemství krásné pleti

Všechno, co potřebujete vědět, aby vaše pleť zůstala hydratovaná

Naše tělo obsahuje asi 70 procent vody. Nebudeme-li přijímat dostatek tekutin – alespoň dva až tři litry denně, náš organismus bude vykazovat známky dehydratace. Ta způsobuje únavu, nevolnost a bolesti hlavy. Adekvátní příjem tekutin ale tělo musí doplňovat i hydratací pokožky. Stejně jako tělo může dehydrataci vykazovat i naše kůže. Nejčastějšími příznaky jsou drobné vrásky a rychlejší stárnutí pokožky. Kůže přestává být pevná a postupně mírně povoluje a není již tak flexibilní. Pokožka naše tělo chrání a je neustále vystavována nepříznivým vlivům.

Jaké potraviny hydratují naši pokožku?

To, co jíme a pijeme, výrazně ovlivňuje naše zdraví i vzhled. V potravě jsou důležité složky, které hydratují pokožku, dodávají elastičnost, pružnost, zbavují pokožku našedlé barvy a povadlého vzhledu.

Okurky – jsou plné organické vody, která má vysokou vstřebatelnost do organismu. Dále obsahují křemík, který v těle zajišťuje vlhkost a elasticitu.

Celer – další potravina obsahující křemík, která velmi blahodárně hydratuje kůži.

Chia semínka – jsou bohatá na omega3 mastné kyseliny a tyto kyseliny pomáhají limitovat ztrátu vody a kožních buněk.

Aloe vera – tato super potravina se může používat jak zevně, tak vnitřně. Její gelová konzistence udržuje v pokožce vláhu.

Meloun – veškeré ovoce a zelenina působí blahodárně na pokožku, ale vodní meloun je nejideálnější, obsahuje přibližně 91 procent vody, dále vitamin C, A, B1, B2, B6 a draslík.

Voda – to je ta nejdůležitější potrava pro vaši pokožku. Tělo se skládá z velkého procenta vody a její dostatečné množství je naprosto stěžejní pro zdravou pokožku. Začněte každý den velkou sklenicí vody – to pomůže nastartovat organismus, odstranit toxiny a hydratovat pokožku.

Jak udržovat pokožku hydratovanou?

V péči o zdravou pokožku je alfou a omegou především hydratace. Jen hydratovaná pokožka není vysušená a napnutá, ale naopak pevná a pružná. Dobře hydratovaná pokožka vypadá zdravě, mladě a lépe odolává vlivům, které na ni působí. S hydratací je vždy nutné začít dříve, než na své kůži objevíte známky vysušení a ztráty pevnosti. Pro ranní sprchu zvolte sprchový gel, který vás povzbudí a nevysuší. Nezapomeňte použít hydratační tělové mléko a denní pleťový krém. V průběhu dne také nezapomínejte na své ruce a dopřejte jim výživu a hydrataci po každém mytí. Zvláštní péči věnujte především pleti obličeje, která je celý den vystavena okolnímu prostředí. Správné a důkladné čištění pleti obličeje je základ, dále naneste vysoce hydratační krém a osvěžte pleť minerální termální vodou. A nezapomeňte: hydratace pleti rovná se pleť pružná, bez známek stárnutí.

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Potřebuje vaše pleť detox?

Potřebuje vaše pleť detox?

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách