Zpět na články

Dopřejte své tváři masáž

Masáž obličeje vám rozzáří pleť

Masáž… Už to slovo spouští představu příjemného uvolnění unavených svalů pod rukama zkušeného maséra. Nezapomínejte ale ani na svou tvář. I obličejové svaly celý den pracují a zaslouží si vaši pozornost.

Masáž obličeje není žádným novým trendem. Její pozitivní účinky jsou známé už po staletí a popularita stále stoupá. Někdy se můžete také setkat s označením „jóga obličeje“ (face yoga). Masáže bývají součástí ošetření pleti u kosmetičky, ale zvládnete je i sami.

Jak vám masáž obličeje prospěje?

Proč jsou tyto masáže tak účinné? Doteky a pohyby rukou vytváří tlak, který zvyšuje cirkulaci krve. Zrychlený krevní oběh přivede více nové krve, nová krev znamená více kyslíku, kolagenu a dalších potřebných látek. Výsledkem lepšího zásobení tkání je nejen rozzářená pokožka a mladistvý vzhled, ale také:

  • úleva od bolesti hlavy a krku: Máte ztuhlý krk a pobolívá vás hlava? Jednou z příčin mohou být napjaté svaly na čele a tvářích, například od častého mračení. Masáž je krásně uvolní. Kromě toho, že nebudete potřebovat prášek proti bolesti, také možná oddálíte nutnost používání protivráskových krémů;
  • odbourání stresu: Masáž je dobrá příležitost zpomalit a zklidnit se. Doteky působí blahodárně na nervový systém a už jen to, že se věnujete sami sobě a rozmazlujete se, je skvělý krok k lepšímu zvládání stresu;
  • bezbolestný facelift: Pokud jste pomýšleli na invazivní zákrok, zkuste nejprve nějakou dobu pleť pravidelně masírovat. Radikálnější řešení tak můžete úspěšně oddálit díky zvýšené produkci kolagenu;
  • efektivnější vstřebávání kosmetických přípravků: Prokrvená pleť lépe absorbuje krémy nebo séra, které jí dopřejete, a získá z nich více prospěšných látek.

Ovládněte dokonale techniku

Jak tedy správně masírovat? Svůj nový rituál provádějte po vyčištění pleti, ale před aplikací pleťové vody a krému. Budete potřebovat olej, dřít pokožku nasucho by jí vůbec neprospělo. Zvolte takový olej, který neucpává póry, například jojobový.

Pleť masírujte krouživými pohyby směrem vzhůru a od středu do stran. Tak dosáhnete liftingového efektu. Pohyby by měly být jemné, vyviňte ale dostatečný tlak, abyste pokožku stimulovali. Přidejte lehké poklepávání a poštipování.

Soustřeďte se na čelist, tváře a oblast kolem úst. Vyhněte se naopak jemné kůži okolo očí a víček. Nezapomeňte na oblast krku a dekoltu. Celá procedura by vám neměla zabrat déle než 20 minut, u mastné pleti 10 minut postačí.

Máloco je tak efektivní, dostupné a přitom tak příjemné jako masáž, ať už ji provádíte sami, nebo se necháte hýčkat od někoho jiného. Uvolnění můžete ještě podpořit třeba oblíbenou hudbou či vonnou svíčkou. Tak bude dojem luxusních lázní dokonalý.

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách