Zpět na články

5 tipů, jak připravit citlivou pleť na podzim

Péče o citlivou pleť pro chladnější počasí

Během léta se péče o pleť často dostává na druhou kolej, proto je podzim rozhodujícím obdobím pro opětovné zaběhnutí do rutinní péče o pleť, pro její omlazovaní a především také pro přípravu pleti na přechod z tepla do chladnějšího počasí. Základní kroky podzimní péče o citlivou pleť zahrnují obnovu pleti poškozené sluncem a přípravu pokožky na krutou zimu. Vyzkoušejte našich pět tipů a získejte náskok v opravě škod po létě a v přípravě citlivé pleti na přechod do zimního režimu.

Dejte si přestávku. V létě máme tendenci naši pleť přepínat. Působením slunce, slané vody a chemikálií v chlorovaných bazénech není pleť tak zdravá a hydratovaná, jak by měla. Zkuste po dobu jednoho týdne používat raději mírnější čisticí přípravky, jako například čisticí pleťové mléko. Vaše pokožka tak bude mít možnost obnovit svoji lipidovou bariéru, která ji bude chránit v chladných měsících.

„Při výběru kosmetických přípravků se zaměřte na absenci vůně, mýdla, barviv a alkoholu a nezapomeňte si vybrat výrobek určený přímo pro váš typ pleti.“

Přehodnoťte produkty. Během své týdenní přestávky od nešetrných přípravků přehodnoťte produkty, které používáte každý den. Jak se dny zkracují, teploty a vlhkost klesají, potřebuje citlivá pleť čas obnovit rovnováhu a přizpůsobit se změnám životního prostředí. Všimli jste si, jak vaše pokožka reaguje na vaše každodenní produkty? Pokud si všimnete neobvykle suché pokožky, akné, změny barvy nebo jiných příznaků, přehodnoťte svou denní rutinu. Pokud je to nutné, poraďte se o své pleti s dermatologem.

 

Vyměňte produkty za šetrnější. Protože s příchodem zimy se vaše pokožka stává více citlivou, je velmi důležité, především pro osoby s citlivou pletí, aby zaměnily čisticí produkty za šetrnější. Při výběru těchto výrobků se zaměřte na absenci vůně, mýdla, barviv a alkoholu a nezapomeňte si vybrat výrobek určený přímo pro váš typ pleti.

Pro suchou pleť používejte krémové čisticí přípravky. Místo aby pleť ještě více vysušovaly, udržují v ní přirozenou vlhkost, zatímco odstraňují nečistoty a usazeniny, které zanášejí póry.

Mastnou pleť čistěte pleťovým gelem přímo určeným pro citlivou a mastnou pleť. Zkuste čisticí gely bez obsahu mýdla, barviv a alkoholu.

 

Hydratujte svou pleť každý den. Ať je vaše pleť suchá, nebo mastná, je nezbytné udržovat zdravou hydrataci, především na podzim. Vždy použijte pleťový krém po očištění, zatímco je kůže ještě vlhká. Dokonce i mastná pleť potřebuje dodat vlhkost. Ti, kteří mají mastnou a citlivou pleť, by měli používat lehký hydratační krém na bázi vody, který je označen jako nekomedogenní. Na suchou pleť použijte pleťové krémy na bázi oleje, například s obsahem oleje z hroznových jader.

 

Opravte škody napáchané v létě. V období tepla, slunce a bazénů máme tendenci způsobit naší pleti největší škody. Podzim je ideální čas začlenit do vašeho každodenního zkrášlovacího rituálu regenerační procedury. Pro osoby s citlivou pletí je obzvlášť důležité najít správnou regenerační péči, která pleti nezpůsobí žádné podráždění.

 

 

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách