Zpět na články

3 kroky v péči o citlivou mastnou pleť

 

To nejdůležitější v denní péči o mastnou a zároveň citlivou pleť

Specialisté na péči o pokožku často klasifikují typ pleti jako normální, suchou nebo mastnou. Nicméně když je vaše pleť mastná a citlivá zároveň, není to tak lehké. Lidé s citlivou a mastnou pletí se často potýkají s typickými kožními problémy, jako je akné a černé tečky. Musí se však také vypořádat s citlivostí na vnější vlivy, jako je slunce, vítr, teplo nebo chlad. Výběr vhodných produktů pro tento typ pleti je proto výzvou, ale ne ztraceným případem.

Před použitím jakéhokoliv produktu péče o pleť proveďte nejprve test snášenlivosti na kůži. Naneste malé množství přípravku na krk před tím, než jdete do postele, a další den zkontrolujte reakci na produkt. Pokud nezpozorujete žádné podráždění, zarudnutí pokožky nebo vyrážku, můžete pak přípravek nadále používat podle návodu.

TIP: „Jednou až dvakrát týdně použijte léčivý krém, který obsahuje kyselinu salicylovou nebo glykolovou.“

Krok 1

Čistěte svou pleť každé ráno a večer pomocí jemného odličovacího gelu určeného pro citlivou pleť. Ujistěte se, že přípravek neobsahuje parfemaci nebo alkohol, které velmi často dráždí pokožku. Prsty jemně vmasírujte přibližně čajovou lžičku přípravku a poté důkladně opláchněte obličej vlažnou vodou. Osušte jemným ručníkem nebo nechte uschnout na vzduchu.

Krok 2

Každé čištění zakončete pleťovou vodou bez alkoholu, která předchází vzniku akné tím, že udržuje správné pH pokožky. Na obalu produktů si všímejte především složení a hledejte přírodní složky, jako je ovesné mléko, mandlový olej, květ arniky atd. Toner aplikujte pomocí vatového tamponku na suchou pleť.

Krok 3

Používejte jak denní, tak i noční krémy, které jsou označeny jako nekomedogenní a které zaručují, že jejich složení neucpává póry. Používejte vždy kosmetiku bez alkoholu, abyste se vyhnuli podráždění pleti. Před tím, než jdete do postele, se nezapomeňte každý večer odlíčit – například pomocí micelární vody, která odlíčí celý obličej jedním tahem, včetně očí a rtů.

Doplňková péče

Jednou až dvakrát týdně použijte léčivý krém, který obsahuje kyselinu salicylovou nebo glykolovou. Nedoporučuje se používat produkt s koncentrací kyseliny větší, než je 2,5 %, z důvodu podráždění nebo narušení pokožky. Přípravek použijte po vyčištění pleti.

Opalovací krémy jsou velmi důležité, především při používání alfa-hydroxykyseliny, kvůli které je kůže náchylnější na spálení. Aplikujte nekomedogenní opalovací přípravek s ochranným faktorem nejméně 30 pokaždé, než jdete ven, i v případě zimy nebo nepříznivého počasí.

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách