Zpět na články

Potřebuje vaše pleť detox?

Kdy a jak začít s detoxikací?

Po zimě bývá naše tělo unavené, a pokud pravidelně nedoplňujeme vitaminy, i naše pokožka může působit unaveně a zašedlým dojmem. Pokud se k tomu přidaly i další neduhy, jako jsou kožní problémy nebo problémy s trávením, nastal čas na detox. Detoxikace je ve světě používaná po mnoho staletí a má dobré opodstatnění. Odstraněním toxinů a dodáním zdravých živin tělu může detoxikace pomoci chránit před nemocemi a obnovit schopnost těla udržet si optimální zdraví. Ať už se ve vašem případě bude jednat o odpočinek, vyčištění těla, nebo jeho vyživení zevnitř, určitě vám pomůže nastartovat organismus a připravit ho na jarní měsíce.

„Jedním z hlavních faktorů ohrožujících dobré zdraví je stres, který spouští uvolňování stresových hormonů do vašeho systému.“

Jak detoxikace funguje?

Definicí detoxikace může být víc, ale v podstatě znamená očistu krve. Tělo odstraňuje toxiny především přes ledviny, střeva, plíce, lymfu a kůži. Nicméně pokud je tento systém ohrožen, nečistoty nejsou řádně filtrovány a každá buňka v těle je nepříznivě ovlivněna.

Příznaky, které by měly být signálem k detoxikaci:

  • Nevysvětlitelná únava
  • Stagnace
  • Podrážděná kůže
  • Alergie
  • Místní infekce
  • Oteklé oči nebo váčky pod očima
  • Nadýmání

Jak začít s detoxem?

Především musíte snížit příjem toxinů. Snažte se eliminovat alkohol, cigarety, kávu a rafinované cukry, které jsou pro vaše tělo škodlivé a jsou hlavní překážkou v detoxikaci těla. Jedním z hlavních faktorů ohrožujících dobré zdraví je stres, který spouští uvolňování stresových hormonů do vašeho systému. Vyzkoušejte třeba jógu, která patří mezi velmi účinné způsoby, jak se zbavit stresu resetováním fyzických a psychických reakcí na stresové situace, které život nevyhnutelně přináší.

Detox by neměl být jednorázovou akcí jednou za rok – po celý rok se snažte omezovat příjem toxinů a především se snažte omezit stres. Odměnou vám bude nejen krásnější a zdravější pleť, ale také víc energie a radosti ze života.

 

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách