Zpět na články

Jak správně čistit pleť

Po důkladném odlíčení večer Vám ranní péče zabere jen pár minut.

JAK ČISTIT PLEŤ RÁNO?

Po důkladném odlíčení večer Vám ranní péče zabere jen pár minut. Bude Vám stačit pouze micelární voda nebo gel, kterým z pleti setřete pot a nečistoty. Po očištění pleti můžete nanést denní krém nebo oblíbený BB krém, který pleť ochrání před UV zářením, nepřízní počasí a volnými radikály, pleť vyživí a dodá jí kompaktní tón.

VEČERNÍ ČIŠTĚNÍ

Večerní čištění pleti určitě začněte důkladným odlíčením obličeje. Ideální je začít s odličováním očí. Tamponek navlhčený odličovacím přípravkem postupně čistěte směrem od vnějšího koutku oka k vnitřnímu. Poté ještě dočistěte dalším tampónkem a oči odličujte tak dlouho, dokud nebude tamponek úplně čistý. Mlékem také odličte samotný make up a rtěnku. Ideální je ještě následné ošetření pomocí tonika, které z pleti pomáhá odstraňovat vápník a chlor z kohoutkové vody. Nejšetrnější jsou na čištění pleti micelární vody. Nejenže pleť snadno a důkladně odlíčí, ale zanechají pokožku krásně svěží a s vyváženým pH.

Po večerním čištění obličeje zbývá jen nanést noční krém nebo sérum. Odličovat a čistit pleť před spaním by měly i ženy, které se běžně nemalují, protože po celém dni se neviditelné částečky prachu a nečistot usadí i na jejich pleti. V tomto případě ji stačí jen jemně otřít micelární vodou.

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Suchá pleť – 5 nejčastějších mýtů
HYDRATACE A VÝŽIVA
SUCHÁ A CITLIVÁ PLEŤ

Suchá pleť – 5 nejčastějších mýtů

Jarní únava není mýtus

Jarní únava není mýtus

Jak správně hydratovat pleť
HYDRATACE A VÝŽIVA

Jak správně hydratovat pleť

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách