Zpět na články

Chraňte svou pleť před mrazem!

Zimní kosmetická výbava pro vaši pleť

V nedávném článku jsme vám prozradili, jak nejlépe pomoci suché pleti přečkat chladné období. Střídáním teplot nejvíce trpí obličej a ruce. Právě ty je proto důležité v zimě řádně hydratovat. Dnes vám přinášíme tipy na produkty, které by neměly chybět ve vaší zimní kosmetické výbavě.

Kokosový olej

Je ideální nejen pro noční zábaly rukou i nohou. Kokosový olej se rychle vstřebává, proto ho můžete bez obav použít i během dne. Poslouží jako krém na ruce, nohy, lokty i jako balzám na rty. Promasírujte jím nehty a kůžičku okolo nich, zamezíte tak bolestivému zatrhávání. Pokud máte problém se suchými konečky vlasů, ošetřete je kokosovým olejem nebo si před mytím dopřejte olejový zábal.

Bambucké máslo

Chcete-li opravdu účinný balzám na rty, hledejte produkty s obsahem bambuckého másla. Pochází ze semen máslovníku afrického. Má vysoce hydratační účinky, a dokáže dokonce mírně pohlcovat ultrafialové záření. Pokud se obejdete bez parfemace, můžete zkusit bambucké máslo v jeho čisté podobě.

TIP: Zima je ta správná doba pro rozmazlování pleti. Připravte si výživnou masku z řeckého jogurtu, ovesných vloček a medu. Tenkou vrstvu medu aplikujte i na rty.

Přírodní mýdlo

Navoněná tekutá mýdla vyměňte za přírodní mýdla na bázi tuku nebo glycerinu. Mytí rukou tak pokožku zbytečně nevysuší. Také peeling můžete povýšit na vyživující přípravek, pokud zvolíte variantu na olejové bázi. Snadno si ho vyrobíte i doma: smíchejte oblíbený olej s abrazivní složkou, například krystalky cukru.

Vyživující tělová mléka

Pokud nedáte dopustit na tekutější texturu tělových mlék, zaměřte se na složení. Vyberte si takové, které obsahuje co nejvíce výživných složek a je určeno přímo pro suchou pokožku. Mezi tyto složky patří například glycerin, který na sebe váže vodu, a pomáhá tak udržovat pleť hydratovanou, nebo alantoin podporující hojení. Můžete se setkat také s přídavkem přírodních másel nebo ovesných vloček.

Koupele

Dlouhé koupele se (nejen) v zimě nedoporučují, krátká, 15–20minutová lázeň s přídavkem několika kapek olivového oleje nebo hrnku ovesných vloček ale dokáže krásně zklidnit podrážděnou pokožku. Po koupeli se můžete olejem také namazat – pro lepší vstřebatelnost doporučujeme ten kokosový.

Domácí pleťové masky

Zima je ta správná doba pro rozmazlování pleti. Připravte si výživnou masku z řeckého jogurtu, ovesných vloček a medu. Tenkou vrstvu medu aplikujte i na rty. Dalšími vyživujícími surovinami z kuchyně jsou například banány, avokádo nebo vaječný žloutek.

Vitamíny

Pleť můžete vyživit i zevnitř. Jezte stravu bohatou na vitamíny a minerály a zejména v zimě zvažte přidání výživových doplňků. Vitamín C podporuje tvorbu kolagenu, který potřebujeme pro pružnost pokožky. Biotin pomáhá tělu zpracovávat aminokyseliny, produkovat mastné kyseliny a má vliv na kvalitu nehtů a vlasů. Máte-li v zimě problém s prokrvením rukou a nohou, zkuste jinan dvoulaločný (gingko biloba).

Obsahuje vaše zimní kosmetická výbava některé z našich tipů? Nebo přísaháte na úplně jiné zázračné přípravky? Podělte se s námi v komentářích.

 

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Pleť bez chybičky i v zimě? Poradíme, jak na to!

Pleť bez chybičky i v zimě? Poradíme, jak na to!

I suchá pleť může v zimě zářit

I suchá pleť může v zimě zářit

Jak správně hydratovat pleť
HYDRATACE A VÝŽIVA

Jak správně hydratovat pleť

Problémy se začervenáním pleti
ZAČERVENALÁ PLEŤ

Problémy se začervenáním pleti

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách