Zpět na články

Jak správně hydratovat pleť

Hydratace

Nejnáročnější období pro citlivou pleť jsou zima a léto. V zimě pokožka trpí převážně na vysušení, pnutí nebo svědění. V létě je pak zase náchylná na podráždění a taktéž dehydrataci způsobenou sluncem. Jak v zimním, tak v letním období je nutné dodržovat pár zásad, které jsou pro kvalitu a výživu pokožky velmi důležité! Samozřejmostí je denně používat kvalitní hydratační krém.

PRAVIDELNÝ PITNÝ REŽIM!

Udržet tělo hydratované je jedním z předpokladů krásně vypadající a zdravé pleti. Právě voda je klíčem ke zbavení se odpadu a toxinů z těla a dehydratace je jedním z hlavních důvodů, proč bude vaše pokožka vypadal mdle a nezdravě. Pravidelným pitným režimem dosáhnete správné hydratace pleti, která nebude tak rychle vysychat.

VHODNÉ POTRAVINY

Potraviny bohaté na omega 3 mastné kyseliny omezují ztrátu vody v kožních buňkách a udržují tak pokožku svěží a zdravou na pohled. Tyto látky najdete například v lososu, tuňáku, olivovém oleji, vlašských ořeších nebo mandlích a avokádu. Naopak potraviny s velkým obsahem soli a cukrů vysušují pokožku a v kombinaci se zimním obdobím jsou pro pokožku velkou zátěží. Proto se snažte omezit nezdravé jídlo na minimum a nezapomeňte na dobrý hydratační krém.

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Jak správně čistit pleť
ČIŠTĚNÍ PLETI

Jak správně čistit pleť

Jak pečovat o suchou a citlivou pleť
SUCHÁ A CITLIVÁ PLEŤ

Jak pečovat o suchou a citlivou pleť

Problémy se začervenáním pleti
ZAČERVENALÁ PLEŤ

Problémy se začervenáním pleti

Test pro Vaší pleť

Udělejte si krátky test a zjistíte, které
produkty jsou pro Vás nejvhodnější

spustit test

Mixa radí

Podívejte se na naši on-line poradnu a najděte odpověď na váš problém.
nechat si poradit
Podívejte se na náš Instagram
zobrazit Instagram
Kosmetiku značky Mixa zakoupíte ve vybraných prodejnách